PŘEDNÁŠEJÍCÍ

Doc. Ing. Jiří Janovec, CSc.  |  ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav materiálového inženýrství

Doc. Ing. Jiří Janovec, CSc.

Absolvent Fakulty strojní ČVUT v Praze, obor Fyzikální metalurgie a mezní stavy materiálů, Ing. (1968), CSc (1976), docent (1981).
Garant předmětů: Fyzikální metalurgie, Integrita materiálů, Perspektivní materiály, Materiály pro jadernou energetiku, Korozivdorné a žáropevné materiály

1970 – 1976 Katedra materiálů, Strojní fakulta ČVUT, Praha - asistent
1976 – 1979 Výzkumný ústav ČKD Praha - zkušební inženýr
1979 – 1991 Katedra materiálů Strojní fakulty ČVUT, Praha - docent – pedagogicko–vědecká činnost
1991 – 1994 JANCAR, s.r.o., Praha - jednatel firmy
1983 – dosud Ministerstvo spravedlnosti ČR, Praha - zZnalec oboru strojírenství, materiál a havárie konstrukcí
1996 – dosud Český institut akreditační, Praha - externí expert pro akreditace ZL, COP, COV, KL a IO
1997 dosud SVV Praha, s.r.o. - SVL Hanover - přednášející a zkušební komisař Mezinárodních svařovacích inženýrů a technologů
2000 – dosud Expert pro Jadernou elektrárnu Temelín - vedoucí týmu expertů
2012 – 2016 Projekt TAČR Plátované trubky pro energetiku - vedoucí řešitelského týmu

Mgr. Robert Kabát  |  advokát Praha

Ing. Bc. Radomír Kočíb  |  Oblastní inspektorát práce Ostrava

JUDr. Ing. Lukáš Křístek, MBA  |  ZNALEX, s.r.o., soudní znalec v oboru "oceňování"

  • Absolvent VŠE, fakulta podnikohospodářská
  • Absolvent Prague International Business School
  • Absolvent UK Praha, právnická fakulta

Po absolvování VŠE a PIBS nastoupil do znaleckého ústavu. Při obhajobě znaleckých posudků před soudem nerozuměl, co se to na soudě děje. Nevěděl, co znamená „procesní právo“. Proto se zapsal na právnickou fakultu Univerzity Karlovy a výsledkem jeho studií je kniha „Znalectví“.

Recenze knihy http://www.bulletin-advokacie.cz/lukas-kristek-znalectvi

Lukáš Křístek působí jako znalec v oboru oceňování. Cca před 10 lety s kolegy založil ZNALEX, s. r. o. znalecký ústav, kde působí dodnes. Byl členem poradní komise ministra spravedlnosti k přípravě nového zákona o znalcích .

Ing. Ján Meravý  |  znalec Slovensko

Ing. Jiří Táborský, Ph.D.  |  znalec v oboru energetika

Ing. Miloslav ValenaIng. Miloslav Valena  |  soudní znalec v oboru elektrotechnika, revizní technik, člen TNK 22 a Unie soudních znalců

V současnosti stále revizní technik E1-B, podnikatel a odborný konzultant s více než čtyřicetiletou praxí a více než dvacet pět let soudní znalec v oboru elektrotechnika se specializací havárie, úrazy, požáry, porušení předpisů a revizní činnost na el. zařízeních, spolupracuje s KÚ PČR, HZS, TUPO, s řadou velkých firem, výzkumných ústavů a některými pojišťovnami.Absolvent ČVUT FEL v Praze (1975), dříve vedoucí revizní technik v Poldi SONP Kladno (1975-1991), a v té době též i člen ČSVTS (Československé vědeckotechnické společnosti) a vědecký tajemník její odborné sekce PÚREZ. Byl i vedoucím několika diplomových prací diplomantů na fakultě a dlouholetý vyučující a člen maturitní komise v několika odborných středních školách v regionu. Nositel II. výkonostní třídy v pěší a horské turistice.

Má akreditaci MŠMT jako vzdělávací zařízení, v současnosti jedná o její další prodloužení. Má vydáno přes dvanáct tisíc osvědčení z vyhlášky č. 50/1978 Sb. a připravil ke zkouškám na TI ČR několik stovek revizních techniků. Publikuje v řadě odborných časopisů a publikacích, autor řady vlastních i firemních příruček v oboru montáží a revizí el. zařízení, je  přednášející i odborný garant na seminářích, aktivech i školeních v celé České republice i na Slovensku. Absolvoval i několik odborných stáží v Německu.

Místopředseda Unie soudních znalců a člen představenstva, člen TNK 22 při ÚNMZ (dříve ČNI) již od jejího založení v roce 1991, předseda Sekce elektrotechniků Středočeského kraje a člen představenstva OHK Kladno, člen HK ČR a bývalé Elektrotechnické sekce při HK. Spoluzakladatel, místopředseda a člen představenstva bývalé Unie elektrotechniků České republiky.  

Řadu let externí vyučující na technické fakultě ČZU, přednáší i na několika středních odborných školách v regionu. Člen Svazu českých fotografů, Klubu českých turistů a lukostřeleckého klubu JIM Archery.