PŘEDNÁŠEJÍCÍ

JUDr. Zbyněk Urban   |   revizní technik, člen TNK 22

Po absolvování průmyslové školy elektrotechnické v Praze v roce 1956 pracoval jako zkušební technik v EZÚ Praha do roku 1965. Následujících třicet let vykonával činnost experta znalce na úseku elektrotechniky pro potřeby vyšetřování a soudů. Vystudoval práva a studium završil rigorosní zkouškou na Universitě Karlově.

Mimo zaměstnání působil od roku 1974 jako lektor zejména v rámci Československé vědeckotechnické společnosti. Zpracoval několik publikací zaměřených na bezpečnost vyhrazených technických zařízení a bezpečnost a ochranu zdraví při práci.

Po odchodu do důchodu působí jako poradce a konzultant na úseku BOZP a pokračuje v činnosti lektora. Je členem Technické normalizační komise (TNK) 22 při ÚNMZ.


Ing. Miloslav ValenaIng. Miloslav Valena  |  soudní znalec v oboru elektrotechnika, revizní technik, člen TNK 22 a Unie soudních znalců

V současnosti stále revizní technik E1-B, podnikatel a odborný konzultant s více než čtyřicetiletou praxí a více než dvacet pět let soudní znalec v oboru elektrotechnika se specializací havárie, úrazy, požáry, porušení předpisů a revizní činnost na el. zařízeních, spolupracuje s KÚ PČR, HZS, TUPO, s řadou velkých firem, výzkumných ústavů a některými pojišťovnami.Absolvent ČVUT FEL v Praze (1975), dříve vedoucí revizní technik v Poldi SONP Kladno (1975-1991), a v té době též i člen ČSVTS (Československé vědeckotechnické společnosti) a vědecký tajemník její odborné sekce PÚREZ. Byl i vedoucím několika diplomových prací diplomantů na fakultě a dlouholetý vyučující a člen maturitní komise v několika odborných středních školách v regionu. Nositel II. výkonostní třídy v pěší a horské turistice.

Má akreditaci MŠMT jako vzdělávací zařízení, v současnosti jedná o její další prodloužení. Má vydáno přes dvanáct tisíc osvědčení z vyhlášky č. 50/1978 Sb. a připravil ke zkouškám na TI ČR několik stovek revizních techniků. Publikuje v řadě odborných časopisů a publikacích, autor řady vlastních i firemních příruček v oboru montáží a revizí el. zařízení, je  přednášející i odborný garant na seminářích, aktivech i školeních v celé České republice i na Slovensku. Absolvoval i několik odborných stáží v Německu.

Místopředseda Unie soudních znalců a člen představenstva, člen TNK 22 při ÚNMZ (dříve ČNI) již od jejího založení v roce 1991, předseda Sekce elektrotechniků Středočeského kraje a člen představenstva OHK Kladno, člen HK ČR a bývalé Elektrotechnické sekce při HK. Spoluzakladatel, místopředseda a člen představenstva bývalé Unie elektrotechniků České republiky.  

Řadu let externí vyučující na technické fakultě ČZU, přednáší i na několika středních odborných školách v regionu. Člen Svazu českých fotografů, Klubu českých turistů a lukostřeleckého klubu JIM Archery.


kpt. Mgr. Libor Pospíšil  |  krajský vyšetřovatel požárů, HZS Středočeského krajekpt. Mgr. Libor Pospíšil

Od roku 1996 je příslušníkem Hasičského záchranného sboru (dále jen „HZS“) České republiky – od roku 1996 do roku 2001 příslušníkem HZS hlavního města Prahy, od roku 2001 do současnosti je příslušníkem HZS Středočeského kraje.

Do roku 2004 byl zařazen ve výjezdové jednotce, od roku 2004 je zařazen v odboru požární prevence coby vyšetřovatel požárů, vykonávající činnost státního požárního dozoru zjišťováním příčin vzniku požárů. Po dobu příslušnosti u HZS absolvoval řadu vzdělávacích programů, seminářů a konferencí včetně zahraničních. V posledních šesti letech je zařazen na služebním místě krajského vyšetřovatele požárů, koordinujícího činnost vyšetřování požárů ve Středočeském kraji.

Současně je členem lektorského týmu, připravujícího nové vyšetřovatele požárů v rámci České republiky.